Si të kapni majat dhe uljet me model Harami me Quotex

Filloni » Si të kapni majat dhe uljet me model Harami me Quotex

Modeli Harami gjendet në tabelën japoneze të shandanit. Emri i saj në japonisht do të thotë grua shtatzënë. Ka formën e dy qirinjve të njëpasnjëshëm, njëri i madh dhe tjetri i vogël. Modeli tregon mundësinë e një ndryshimi në një trend.

Si të merrni majat dhe fundet me model Harami me Quotex
Model shandan harami

Modeli Harami, siç e përmenda tashmë, përbëhet nga një palë qirinj. Zakonisht shpall se trendit aktual po i vjen fundi.

Qiriu i parë Harami është i gjatë dhe me ngjyrë jeshile në rastin e një tendence në rritje dhe të kuqe në rastin e një tendence rënëse.

Qiriu i dytë Harami është i shkurtër dhe me ngjyrë të kundërt me të parin. Kjo do të thotë se do të jetë një qiri i shkurtër i kuqërremtë kur ka një tendencë rritëse dhe një qiri i shkurtër rritës kur ka një tendencë rënëse.

Si të merrni majat dhe fundet me model Harami me Quotex
Harami do të thotë grua shtatzënë

Leximi i modelit Harami

Në një trend të vazhdueshëm, qirinjtë janë me të njëjtën ngjyrë. Kur ka një qiri të gjatë, tendenca është e fortë. Por sa herë që shfaqet një qiri me një ngjyrë tjetër, mund të jetë një shenjë e një ndryshimi në trend. Në modelin Harami, ky qiri me ngjyrë të kundërt është dukshëm më i shkurtër se ai i mëparshmi. Përveç kësaj, zakonisht shpaloset brenda trupit të asaj që është bërë më parë. Sa herë që vini re qirinjtë Harami, ka shumë të ngjarë që të ndryshojë trendi. Zgjedhja tjetër është korrigjimi i pashmangshëm i çmimit përpara se tregu të vazhdojë në drejtimin e mëparshëm.

Tregtimi me modelin Harami në platformën Quotex

Si të merrni majat dhe fundet me model Harami me Quotex
Harami në grafikun ditor të IBM

Për shkak të pasigurisë, nëse qirinjtë Harami përfaqësojnë ndryshimin e trendit ose korrigjimin e çmimit, është më mirë të përdorni modelin e përshkruar për tregtimin afatgjatë. Në grafikun e shembullit të mësipërm, periudha kohore e zgjedhur është 1 ditë. Koha më e arsyeshme për të hyrë në pozicion është zhvillimi i qiririt të tretë jeshil. Ky qiri tregon qartë se trendi do të shkojë në rritje. Gama e tregtimit duhet të jetë 1 ditë.

Tani keni njohuritë e nevojshme për modelin Harami, ndaj është koha ta zbatoni atë në praktikë. Provojeni në llogarinë demo falas të Quotex përpara se të bëheni të vërtetë. Vetëm jini jashtëzakonisht të kujdesshëm me tregtitë tuaja pasi nuk ka strategji pa rrezik dhe ka të ngjarë të pësoni humbje gjatë rrugës. Jini gjithmonë të përgatitur për t'u marrë me gjërat që nuk po shkojnë sipas planit.

Ne do të jemi të lumtur të dëgjojmë nga ju. Ju lutemi përdorni seksionin e komenteve më poshtë.

Brokerat më të mirë

💱 400+ asete


© E drejta e autorit 2023 Platforma Tregtare

Crie uma conta demo com R$50.000 para treinar.

X
sq