Najbolja vremena za trgovinu binarnim opcijama

Početak » Najbolja vremena za trgovinu binarnim opcijama

Dobrodošli u našu novu seriju o trgovanju binarnim opcijama za početnike, gdje ćemo vas uzeti za ruku i pokazati vam sustavan način trgovanja binarnim opcijama. Danas ćemo pokriti najbolja vremena za trgovinu binarnim opcijama.

Lekcija 1: Najbolje vrijeme za trgovinu binarnim opcijama

Trgovanje binarnim opcijama uključuje trgovanje višestrukom imovinom i zarađivanje novca na temelju ishoda smjera cijene. Nekim od tih sredstava trguje se 24 sata na dan: ovdje imamo valute, robe i dioničke indekse. Dionicama se općenito ne trguje 24 sata dnevno. Sati trgovanja na burzi određuju vrijeme u kojem se trguje dionicama koje kotiraju na tom tržištu. Kada uzmete u obzir vremenske zone trgovačkih prijestolnica svijeta, to vam daje različite sate trgovanja za trgovanje dionicama na tržištu binarnih opcija.

Tržište binarnih opcija je ono na kojem trgovci zarađuju novac na temelju smjera prognoze, a volatilnost je ono što daje smjer kretanja cijena na tržištu.

Trgovanje najbolje funkcionira kada tržište vrvi od aktivnosti trgovaca iz cijelog svijeta. Kada postoji dobra aktivnost trgovaca na tržištu, ona stvara likvidnost i volatilnost nužne da temeljna imovina postigne svoj cilj prije isteka opcije.

Iako bi imovina poput valuta i roba trebala biti 24-satna tržišta, postoje samo određena doba dana kada je tržišna aktivnost na vrhuncu. To se obično događa kada imamo preklapanje komercijalnih zona svijeta.

Kako sva imovina nema iste sate trgovanja, raspravljat ćemo o različitim klasama imovine kao zasebnim entitetima, uzimajući u obzir njihove posebne sate trgovanja.

vrijeme za akcije

Kao što smo ranije spomenuli, dionicama se obično trguje najviše 6-8 sati dnevno. Dionicama većine velikih tvrtki izvan SAD-a trguje se na američkim burzama kao American Depository Receipts (ADR). Kao takva, američka tržišta koriste se kao referenca za provjeru sati trgovanja dionicama. Američke burze uglavnom trguju od 9:30 ujutro EST do 16:00 EST.

Međutim, postoje i druga tržišta u Europi koja su jednako važna, kao što su FTSE (7 ujutro GMT do 3:30 GMT) i Xetra Dax (8 ujutro GMT do 16:30 GMT) u Njemačkoj. Ako trgujete dionicama na tržištu binarnih opcija, obratite pozornost na vrijeme kada su dionice na kojima su uvrštene u rad.

vrijeme za novčiće

Forex tržište je najaktivnije kada se vremenske zone London/Azija i London/New York preklapaju. Donji dijagram to savršeno ilustrira.

 

Također morate znati da će lokalne valute aktivnih vremenskih zona imati veću volatilnost u odnosu na druge. Na primjer, australski dolar bit će aktivniji tijekom preklapanja vremenskih zona Azija/London od preklapanja vremenskih zona London/New York.

vrijeme za robu

Robna tržišta su najaktivnija u sljedećim vremenima:

Sirova nafta (NYMEX.CL) – 9:00 EST do 14:30 EST

Prirodni plin – od 9:30 EST do 17:15 EST

Kukuruz – 9:30 EST do 13:15 EST

Zlatni – od 8:20 EST do 17:15 EST

Srebrna – od 8:25 EST do 17:15 EST

Drugi način proučavanja vremena trgovanja bio bi grupiranje roba na burzama na kojima se trguje. Kao takvi, poljoprivrednim proizvodima, kojima se trguje na čikaškoj burzi, najaktivnije se trguje od 9:30 EST do 13:15 EST i od 18:00 EST do 7:15 EST sljedećeg dana.

Kompletne informacije o radnom vremenu dostupne su na web stranici CME Grupe.

Vrijeme za buduće indekse

Indeksi dionica su instrumenti CFD koji mjere kretanje relevantnih burzi, kao takvi, DJ30, NASDAQ100 i S&P500 će biti u skladu s američkim tržištima otvorenim od 9:30 ujutro EST do 16:30 EST, a DAX30 će se pridržavati radnog vremena Xetra Daxa.

Nakon što svladate sate trgovanja za svaku imovinu, jedan ste korak bliže potencijalnoj profitabilnosti na tržištu.

Najbolji brokeri

💱 400+ sredstava


© Autorska prava 2023 Trgovačka platforma

Napravite demo račun s R$50,000 za treniranje.

x
hr