Kako trgovati pravokutnim kutijama cijena na Quotexu

Početak » Kako trgovati pravokutnim kutijama cijena na Quotexu

Pravokutni uzorak cijena temelji se na vrlo važnoj sposobnosti prepoznavanja podrške i otpora. Može osigurati dosljedne povrate u malom trgovačkom prozoru. Ovaj vodič ima za cilj pokazati vam kako prepoznati uzorak i kako ga ispravno primijeniti prilikom trgovanja na Quotexu.

Kako prepoznati pravokutni uzorak cijene

Razgovarajmo na trenutak o rasponu tržišta. Cijene se penju do određene točke samo da bi pale na drugu točku. Viša cijena stvara razinu otpora, a niža pruža potporu. Dovoljno su jaki da kada ih cijena pogodi, ona se samo vrati bez prekida otpora ili podrške.

Podrška i otpor se stvaraju dodavanjem linija paralelnih jedna s drugom. Linija potpore će se stvoriti spajanjem najmanje dva fonda. Linija otpora spojit će najmanje dva vrha. U nastavku pogledajte 30-minutni DAX grafikon.

Kako trgovati pravokutnim kutijama cijena na Quotexu
Otpor i podrška na 30-minutnom DAX grafikonu

Uzorak pravokutnika je uočljiv kada se trend bliži kraju. To sugerira promjenu smjera trenda.

Stoga će vrijeme kada možete identificirati konsolidaciju cijena biti na vrhu uzlaznog trenda ili na dnu opadajućeg trenda. A ono što govori je da je smjer kretanja završio i da je trend spreman za preokrenuti. U ovom trenutku cijene ne prelaze ili padaju ispod određene razine.

Što učiniti kada se pojavi pravokutni uzorak cijene

U većini slučajeva lako je prepoznati obrazac okvira cijena nakon što je razvijen. Ali ne brini. Još uvijek možete zaraditi nešto profita prije nego što započne novi trend.

Prvi korak koji trebate poduzeti je crtanje linija potpore/otpora. Stoga pripazite na trenutke kada cijena dođe do granice. Kada je to linija podrške, trebali biste otvoriti poziciju za kupnju. U slučaju da dodirnete liniju otpora, otvorite poziciju za prodaju.

Preporučamo korištenje velikog grafikona vremenskog okvira pri trgovanju kratkoročnim trgovinama. Ako je, na primjer, grafikon na kojem trgujete 30-minutni grafikon, otvorite 5-minutne trgovine. Dakle, možete biti sigurni da će cijena ostati unutar pravokutnika i da se neće oporaviti prije isteka trgovine.

Kako trgovati pravokutnim kutijama cijena na Quotexu
Mjesta na kojima biste trebali tražiti unose iz kraćeg vremenskog razdoblja (5m)

Što učiniti kada cijena probije razinu podrške ili otpora

Trebali biste se pripremiti za trenutak kada će cijena probiti razinu podrške ili otpora. Dogodit će se, prije ili kasnije. Gledajte u kojem smjeru cijena ide nakon proboja i trgovajte u skladu s tim.

Ako cijena probije razinu otpora, kao u našem primjeru grafikona u nastavku, trebali biste ući u dugu poziciju kako se uzlazni trend razvija.

Više o trgovanju nakon proboja cijene možete pročitati u našem vodiču.

Kako trgovati pravokutnim kutijama cijena na Quotexu
Kada cijena probije barijeru

Obrazac cjenovnih kutija traje neko vrijeme i tijekom tog razdoblja cijena ide gore-dolje unutar određenog raspona. I konačno, kada je cjenovni zamah znatno jak, on probija barijeru. Možda ćete primijetiti neke znakove da će se to dogoditi. Svijeće su, na primjer, duže i iste boje. Stoga imate pravo očekivati da će se tržište nastaviti kretati u smjeru proboja.

Uzmite u obzir sve gore navedeno, u trgovinu možete ulaziti prema trendu koji se razvija.

Sada kada znate pravokutni uzorak cijene, možete ga početi koristiti. Vježbajte na besplatnom demo računu, a zatim prijeđite na svoj pravi Quotex račun. Međutim, uvijek pazite da ova strategija nije čarobna formula za uspjeh. Vjerojatno ćete se suočiti s gubicima jer nikada ne možete potpuno eliminirati rizik kada se bavite financijskim tržištem.

Podijelite s nama svoje iskustvo.

Najbolji brokeri

💱 400+ sredstava


© Autorska prava 2023 Trgovačka platforma

Napravite demo račun s R$50,000 za treniranje.

x
hr