Kako trgovati koristeći Price Action na Quotexu

Početak » Kako trgovati koristeći Price Action na Quotexu

Postoji mnogo različitih načina trgovanja. Trgovci mogu odabrati, između ostalog, pratiti trend, promatrati boje svijeća na grafikonu ili koristiti Price Action Trading.

Pogledajmo pobliže ovaj najnoviji vodič. Iako je trgovanje cijenama obično povezano s trgovanjem valutama, može se uspješno primijeniti na bilo kojem drugom tržištu.

Pregled cijena akcije

Price Action nije ništa poput tehnike trgovanja. Bitna komponenta ove tehnike je cijena imovine. Trgovci čitaju grafikon i donose odluku prvenstveno na temelju trenutne cijene imovine. Uvjereni su da je to najvrjednija informacija potrebna za obavljanje transakcije. Ponekad i vjeruju da je to jedino potrebno, pa ne koriste dodatnu pomoć indikatora.

Razlog za akciju cijene

Najveća prednost je što u Price Action trgovanju ne trebate komplicirati grafikon s više indikatora. Samo se trebate usredotočiti na stvarnu cijenu.

Oni koji su uključeni u Price Action tvrde da su tržišta predvidljiva, da ne postoji ništa što prije nije postojalo. Povijest se voli ponavljati. Dakle, cijena će varirati u nekom rasponu. Uzimajući u obzir gore navedeno, Price Action trgovci mogu predvidjeti ponašanje cijene u određenom trenutku.

Stoga će tražiti obrasce koji se ponavljaju. I žele odgovoriti na pitanje o smjeru cijene u određenom trenutku. Kada to učine, njihova odluka može biti vrlo točna.

Trgovanje cijena akcija na Quotexu

Trgovci imaju svoje preferencije o vrstama grafikona. Mislim da je grafikon sa svijećnjacima najtransparentniji, ali i trakasti grafikon će također poslužiti. Oba sadrže iste informacije o cijenama koje su potrebne za uspješnu trgovinu. Razlikovati ćete otvorenu, visoku, nisku i cijenu zatvaranja za zadani vremenski okvir.

Kako trgovati koristeći Price Action na Quotexu
Trakasti grafikon i grafikon svijeća sadrže iste podatke o cijeni (OHLC)

Kao što sam već spomenuo, Price Action trgovci ne vole dodatne indikatore. Razlog tome je uglavnom zaostajanje pokazatelja. Međutim, linije podrške i otpora mogu biti poželjne.

A to je zato što je ponašanje cijene obično predvidljivo nakon trenutka dodirivanja razine podrške/otpora. Evo primjera kako trgovac Price Action može pročitati grafikon. Ovdje imamo telefonsku liniju za pomoć. Možete vidjeti kako dobra cijena reagira s ovom razinom. Broj 1 je bikovski pinbar. To je jasan signal za ulazak u dugu (kupovnu) poziciju. Broj 2 je bikovski uzorak svijećnjaka. To je također signal za kupnju GBPUSD. Radi se o čitanju ponašanja cijena, identificiranju ključnih razina podrške i otpora i znanju kako reagirati na ponavljajuće obrasce cijena poput formiranja svijećnjaka.

Kako trgovati koristeći Price Action na Quotexu
Price Action trgovci su usredotočeni na ponašanje cijena na ključnim razinama cijena

Što je potrebno za učinkovito Price Action trgovanje na Quotexu?

Prije svega, morate naučiti o grafikonima cijena. Morat ćete se upoznati s različitim vrstama grafikona i signalima koje možete čitati iz njih.

Zatim morate razviti sposobnost uočavanja uzoraka cijena. To znači da također trebate svladati crtanje potpornih i otpornih linija.

S vremenom ćete imati intuitivniju svijest o tome kako se cijene ponašaju kada dosegnu određene trendove. Bit ćete sigurniji u crtanju linija trenda i općenito prepoznavanju trendova. Vidjet ćete da razine koje su prije bile otpor kretanju cijena postaju podrška nakon što su probijene.

Kako trgovati koristeći Price Action na Quotexu
Analiza horizontalnih razina otpora potpore i dinamičkih linija trenda

Analiza slijeda vrhova i dna daje dodatne informacije o strukturi trenda. To pomaže trgovcima Price Action da identificiraju kada tržište mijenja smjer.

Kako trgovati koristeći Price Action na Quotexu
Korištenje viših vremenskih okvira za identificiranje ključnih razina

Možete koristiti akciju cijena u bilo kojem vremenskom okviru. Koristite više raspone da vidite takozvanu veliku sliku s glavnim i najvažnijim razinama cijena. Zatim možete koristiti kraći vremenski okvir za identificiranje točnih ulaznih točaka položaja.

Kako trgovati koristeći Price Action na Quotexu
Korištenje akcije cijena daje vam bolje razumijevanje kretanja cijena

I jedino što preostaje jest trgovati i sami provjeriti Price Action. Međutim, trebali biste biti oprezni ako koristite pravi novac. Iako je to pouzdana i korisna strategija, Price Action Trading nije bez rizika. Uvijek budite spremni suočiti se s gubicima.

Recite nam kako ste ga pronašli. U nastavku se nalazi odjeljak za komentare.

Najbolji brokeri

💱 400+ sredstava


© Autorska prava 2023 Trgovačka platforma

Napravite demo račun s R$50,000 za treniranje.

x
hr