Kako trgovati binarnim opcijama s indikatorom fraktala na Quotexu

Početak » Kako trgovati binarnim opcijama s indikatorom fraktala na Quotexu

Riječ " fraktalni ” dolazi iz složene matematike, gdje se koristi za proširenje koncepta teoretskih frakcijskih dimenzija na geometrijske uzorke u prirodi.

Razgovarajmo o tome kako koristiti fraktale u trgovanju, gdje se oni odnose na ponavljajući obrazac koji se javlja usred većih i kaotičnijih kretanja cijena. Riječ "fraktal" znači "slomljen" ili "slomljen". Kao trgovački alat, indikator fraktala predstavio je Bill Williams, tvorac indikatora Aligator. Williams Fractal je indikator koji ima za cilj otkriti točke preokreta (visoke i padove) i označiti ih strelicama. Uzlazni fraktali i silazni fraktali imaju specifične oblike. Williams Fractal indikator pomaže korisnicima odrediti u kojem smjeru će se cijena razvijati. Williams preporuča korištenje indikatora aligatora i fraktala zajedno. Dug signal bi bio ako je fraktal iznad aligatorovih zuba, a kratak signal bi bio ako je fraktal ispod aligatorovih zuba.

Indikator fraktala je standardan na našoj platformi za trgovanjeQuotex terminal Nema potrebe za pokretanjem preuzimanja fraktalnog indikatora jer će on već biti tu za vas.

Prvi korak koji ćete htjeti učiniti je, naravno, baciti ove važne pokazatelje na svoje karte.

To znači da trgovci ne moraju tražiti uzorak. Primijenite indikator na grafikon i softver će istaknuti sve uzorke. Kada to rade, trgovci će odmah primijetiti problem: ovaj se obrazac često pojavljuje.

izgled i konfiguraciju

Fraktali označavaju dno ili vrh. Osnovni fraktalni indikator sastoji se od minimalno 5 crtica. Dakle, kada vidite fraktal, evo što se moglo dogoditi da se pojavi:
Kako trgovati binarnim opcijama s indikatorom fraktala na Quotexu
Ono što se ovdje događa je da fraktal formira novi maksimum u odnosu na prethodni fraktal i stoga je fraktal pojavio na svijećama.

Kako koristiti fraktale?

Ovdje se događa sva magija. Fraktale je najbolje koristiti u kombinaciji s drugim pokazateljima ili oblicima analize. Uobičajeni indikator potvrde koji se koristi s fraktalima je aligator. To je alat stvoren korištenjem raznih pokretnih prosjeka. Na donjem grafikonu je dugoročni uzlazni trend s cijenom koja pretežno ostaje iznad aligatorovih zuba (prosječni pokretni prosjek). Kako trend raste, bikovski signali se mogu koristiti za generiranje signala za kupnju. Sustav daje ulazne podatke, ali je na trgovcu da kontrolira rizik.

Fraktali se ne smiju koristiti sami za trgovački sustav ili strategiju. Preporuča se koristiti u kombinaciji s drugim indikatorima, oscilatorima i alatima.

  • Prvo, brojni fraktali u jednom smjeru ukazuju na snagu trenda. Drugim riječima, "strelice" pružaju referentnu točku u kojoj možete otvoriti pozicije.
  • Drugo, indikator je izvrstan za šiljke. Stoga, obraćajući pažnju na fraktale, možete identificirati dvostruke vrhove, dvostruko dno, glavu i ramena itd.
  • Treće, fraktal može ukazivati na preokret trenutnog trenda.

Trgovanje u fraktalnoj strategiji

Iako se ne preporuča koristiti samo fraktale, neki trgovci ga primjenjuju u turbo režimu za kupnju velikog broja ugovora s minimalnim rokom isteka.

Strategija je jednostavna:

  • Opcija CALL se kupuje ako cijena premašuje zadnji rastući fraktal.

Kako trgovati binarnim opcijama s indikatorom fraktala na Quotexu

  • Opciju PUT, naprotiv, treba kupiti kada cijena padne ispod posljednjeg donjeg fraktala.

Kako trgovati binarnim opcijama s indikatorom fraktala na Quotexu
Rok trajanja je minimalan - vrijeme formiranja svijeće.

Trgujte kratkoročnim fraktalima u smjeru dugoročnih. Usredotočite se na duge trgovačke signale tijekom većih uzlaznih trendova i usredotočite se na kratke signale za trgovanje tijekom većih opadajućih trendova.

Više preporuka o fraktalima:

  • Fraktale je najbolje kombinirati s drugim pokazateljima ili strategijama. Ne smiju se pozivati izolirano.
  • Fraktali su indikatori koji zaostaju.
  • Što je duži vremenski okvir grafikona, to će preokret biti pouzdaniji. Također je važno napomenuti da što je duže vremensko razdoblje, to je manji broj generiranih signala.
  • Iscrtajte fraktale na različitim vremenskim okvirima.

Fraktali mogu biti korisni alati kada se koriste u kombinaciji s drugim pokazateljima i tehnikama. Fraktali se mogu koristiti na mnogo različitih načina, a svaki trgovac može pronaći vlastitu varijaciju. Korištenje aligatorskog indikatora jedna je opcija, a druga je korištenje razina Fibonaccijevog retracementa.

Najbolji brokeri

💱 400+ sredstava


© Autorska prava 2023 Trgovačka platforma

Napravite demo račun s R$50,000 za treniranje.

x
hr