Kako koristiti linije trenda za trgovinu povlačenjima na Quotexu?

Početak » Kako koristiti linije trenda za trgovinu povlačenjima na Quotexu?

Trgovci koriste pomoć mnogih različitih alata za provođenje točne analize tržišta. Jedan od tih alata je linija trenda. To je crta nacrtana na grafikonu koja označava nagib u nizu svijeća. Linija trenda može biti temelj strategije trgovanja. A današnji članak govori o tome kako koristiti linije trenda za trgovinu povlačenjima na Quotex platformi.

Crtanje linije trenda na grafikonu cijena

Trend linija je linija koja povezuje najniže ili visoke cijene. Ako cijena formira najnižu, sljedeću najvišu razinu i kasnije najnižu razinu, možete se pridružiti najnižim vrijednostima i dobiti liniju trenda koja ukazuje na veće kretanje cijene.

Kroz silazni trend, cijena će formirati visoku, slijedeću najnižu, a zatim nižu najvišu vrijednost. Dobit ćete liniju trenda koja povezuje vrhunce.

Trgovanje linijama trenda

Možete koristiti liniju trenda kako biste pronašli najbolja mjesta za otvaranje svoje trgovačke pozicije. Morate pričekati da svijeća dotakne liniju trenda po treći put. Kupujte tijekom uzlaznog trenda pri trećem dodiru linije trenda uz svijeću i prodajte tijekom padajućeg trenda.

Razmotrite sliku ispod.

Kako koristiti linije trenda za trgovinu povlačenjima na Quotexu?
Učinkovita kupnja i prodaja na linijama trenda

Prva situacija pokazuje uzlazni trend. Točke 1 i 2 pomažu vam da nacrtate liniju trenda. Treća točka je mjesto gdje biste trebali otvoriti poziciju za kupnju.

Silazni trend je predstavljen u drugoj situaciji. Isto tako, brojevi 1 i 2 se koriste za identifikaciju linije trenda. Otvorite prodajnu poziciju kada svijeća dodirne liniju na točki opisanoj kao broj 3.

Da biste potvrdili svoju poziciju, potražite dodatne uzorke svijećnjaka kao što su zahvaćena svijeća ili opaka svijeća.

Strategija povlačenja za duge trgovine

Pogledajte uzorak grafikona u nastavku. Pad možete vidjeti na grafikonu. Dakle, cijena raste i nakon nekog vremena stvara veći minimum. Spojite najniže vrijednosti i dobit ćete liniju trenda. Sada pričekajte povlačenje na liniju trenda. Jeste li primijetili ovaj jak bikovski pin bar (3)? Ovo je savršeno mjesto za bijeg.

Kako koristiti linije trenda za trgovinu povlačenjima na Quotexu?
Snažan bikovski pin bar na liniji trenda Postavite stop gubitak ispod pin bara koji se formirao na liniji trenda. Ciljna dobit na prethodnoj visokoj razini. Što je veći omjer nagrade i rizika, to bolje.

Kako koristiti linije trenda za trgovinu povlačenjima na Quotexu?
Visok omjer nagrade i rizika ključ je uspjeha.

Strategija povlačenja za kratke trgovine

Da biste otvorili kratku trgovinu, morate pričekati silazni trend. Potražite visoko, zatim nisko, pa nisko visoko. Spajanjem visokih tonova dobit ćete liniju trenda. Vaš je zadatak sada gledati grafikon i čekati povlačenje na liniju. U našem primjeru ispod, na liniji trenda pojavio se uzorak medvjeđeg gutanja. Ovdje biste trebali otvoriti kratku trgovinu.

Kako koristiti linije trenda za trgovinu povlačenjima na Quotexu?
Medvjeđi uzorak na liniji trenda

Postavite svoj stop gubitak tik iznad uzorka gutanja. Take profit mora biti postavljen na razinu prethodnog minimuma. Omjer nagrade i rizika opet je prilično povoljan.

Kako koristiti linije trenda za trgovinu povlačenjima na Quotexu?
Prije ulaska u trgovinu uvijek procijenite omjer nagrade i rizika

završne riječi

Povlačenje trgovanja s linijama trenda prilično je jednostavna strategija. Samo slijedite nekoliko koraka i svladat ćete to u trenu.

Najprije nacrtajte liniju trenda koja povezuje najniže ili visoke vrijednosti na grafikonu cijena.

Zatim pričekajte povlačenje na liniju trenda i dodatno na uzorak koji proguta ili opaku svijeću.

Zatim postavite stop loss i take profit. Procijenite nagradu u odnosu na rizik. Želite da bude znatno visoka.

Vježbajte korištenje povlačenja za strategiju linije trenda na Quotex demo računu. Ovaj račun je besplatan i nudi virtualni novac. Omogućuje vam isprobavanje novih strategija u okruženju bez rizika. Nakon što ste sigurni da koristite povlačenja u trgovanju, idite na račun uživo i ostvarite profit. Recite nam u odjeljku za komentare ispod kako vam se sviđa današnja strategija.

Najbolji brokeri

💱 400+ sredstava


© Autorska prava 2023 Trgovačka platforma

Napravite demo račun s R$50,000 za treniranje.

x
hr