Kako uočiti trend u Quotexu

Početak » Kako uočiti trend u Quotexu

Nedavno sam objavio članak o trgovanju sa signalima razine trenda uz RSI i razinu podrške/otpora. A onda sam dobio pitanje od čitatelja: "Kako uočiti trend?"

Ovo je zapravo vrlo dobro pitanje. Za one koji se bave trgovinom dugi niz godina, odgovor će biti vrlo jednostavan. Oni će pogledati grafikon i znati. Ali onima na početku komercijalne avanture to može biti teže.

Odlučio sam se pozabaviti potrebama svojih čitatelja i napisati ovaj poseban članak o prepoznavanju trendova.

Relativnost trenda

Najjednostavniji način da se opiše trend je da se kaže da je uzlazni trend kada cijene drže više maksimume i više najniže vrijednosti. Silazni trend formiraju niži maksimumi i niži padovi.

Međutim, trendovi nisu ujednačeni. Razdoblja konsolidacije cijena javljaju se prilično često. Tijekom tog vremena naći ćete niže maksimume i niže padove u uzlaznom trendu i suprotno u silaznom trendu.

Cijena će varirati između takozvanih razina podrške i otpora.

Druga stvar je da lakoća prepoznavanja trenda ovisi o vremenskom okviru svijeće koji odaberete. Sve izgleda malo drugačije kada pogledate grafikone svijećnjaka s intervalom od 5 ili 10 minuta. U nastavku su dvije karte koje želim da pogledate.

Kako uočiti trend u Quotexu
Linija trenda na grafikonu AUDUSD 5m
Kako uočiti trend u Quotexu
Linija trenda na grafikonu AUDUSD 10m

Jasno možete vidjeti da je čitanje grafikona s većim rasponom jednostavno jednostavnije. Trend je bolje identificirati, područja konsolidacije cijena su uža. Također možete primijetiti da se cijena približava liniji trenda nakon konsolidacije.

2 Metode trgovanja korištenjem trenda u Quotexu

Prva stvar je znati kako prepoznati trend. Nakon što se upoznate s njim, vrijeme je da ga iskoristite da pronađete dobru priliku za trgovanje. Ovdje ću s vama podijeliti nekoliko savjeta. Ne zaboravite uvijek trgovati u skladu s trendom.

Trgujte s probojima

U silaznom trendu ispod, nacrtane su linije podrške. Vidite da ih ponekad cijena pogodi. Ali njegova ulazna točka je kada prva medvjeđa svijeća probije razinu podrške.
Kako uočiti trend u Quotexu

Trgujte kada se cijena oporavi

Na primjeru grafikona u nastavku opet je opadajući trend. Nacrtana je linija trenda i linija otpora. Kada cijena dosegne točku raskrižja, odmah dalje pada. Ovo je potvrda da će cijena nastaviti padati i odličan je trenutak za transakciju prodaje.

Kako uočiti trend u Quotexu

Još nekoliko primjera. Pogledajte grafiku ispod.

Kako uočiti trend u Quotexu
Broj 1. U ovom trenutku, to je novorazvijeni trend. Nakon probijanja linije otpora, cijena se vraća na prethodnu razinu, koja sada može djelovati kao podrška. Nakon prve bikovske svijeće, ovdje imamo dobru razinu podrške testu bikovskog pinbara i liniju trenda u isto vrijeme. Ovo je prekrasan set koji će trajati dugo vremena.
U točki broj 2, bikovska svijeća dodiruje liniju trenda, dajući signal da će se snažan uzlazni trend nastaviti. I opet dotiče razinu podrške. Dobar trenutak za ulazak u poziciju za kupnju.

Sažetak

Prepoznavanje trendova je malo umjetnosti pomiješano sa znanošću. Preporučam korištenje dužih raspona svijećnjaka i dužih grafikona, od 3 sata do 1 dana. Tako će biti lakše razlikovati trend.

Kako uočiti trend u Quotexu

Da biste nacrtali liniju trenda, spojite visoke-niske u slučaju uzlaznog trenda i niske-visoke kad god primijetite opadajući trend.

Sljedeći korak je identificirati razinu podrške/otpora i pratiti cijenu. Kada probijete jednu od razina, možete predvidjeti da će se trend nastaviti u istom smjeru. Zato biste trebali ući u poziciju u ovom trenutku, prema tijeku trenda.

Pogledajte naš vodič o strategiji signala razine trenda kako biste produbili svoje razumijevanje trenda trgovanja.

Nadam se da sam sada odgovorio na pitanje svojih čitatelja o tome kako prepoznati trend u Quotexu. Svakako, ali znanje u praksi. Međutim, uvijek budite oprezni s rizikom. Nijedna strategija nije potpuno bez rizika, a vi biste trebali koristiti bilo koju od njih tek nakon pažljivog razmatranja i prakse.

Reci nam kako je prošlo. Koristite odjeljak za komentare u nastavku.

Najbolji brokeri

💱 400+ sredstava


© Autorska prava 2023 Trgovačka platforma

Napravite demo račun s R$50,000 za treniranje.

x
hr