Si të përdorni linjat e trendit për të tregtuar tërheqjet në Quotex?

Filloni » Si të përdorni linjat e trendit për të tregtuar tërheqjet në Quotex?

Tregtarët përdorin ndihmën e shumë mjeteve të ndryshme për të kryer analiza të sakta të tregut. Një nga këto mjete është një linjë trendi. Është vija e tërhequr në grafik që tregon pjerrësinë në një seri të njëpasnjëshme qirinjsh. Linja e trendit mund të formojë bazën e strategjisë së tregtimit. Dhe artikulli i sotëm ka të bëjë me mënyrën e përdorimit të linjave të trendit për të tregtuar tërheqjet në platformën Quotex.

Vizatimi i vijës së trendit në grafikun e çmimeve

Një linjë trendi është një linjë që lidh çmimet më të ulëta ose më të larta. Nëse çmimi formon një të ulët, më pas të lartë dhe një më të ulët më vonë, ju mund t'i bashkoheni niveleve të ulëta dhe të merrni një vijë trendi që tregon lëvizjen e çmimit më të lartë.

Nëpërmjet trendit rënës, çmimi do të formohet i lartë, pasues i ulët dhe më pas ulet i lartë. Do të merrni një linjë trendi që lidh majat.

Tregtimi me linjat e trendit

Ju mund të përdorni linjën e trendit për të gjetur pikat më të mira për të hapur pozicionin tuaj të tregtimit. Duhet të prisni që qiri të prekë vijën e trendit për herë të tretë. Blini gjatë trendit rritës me prekjen e tretë të vijës së trendit nga një qiri dhe shisni gjatë trendit në rënie.

Konsideroni imazhin më poshtë.

Si të përdorni linjat e trendit për të tregtuar tërheqjet në Quotex?
Blerje dhe shitje efektive në linjat e trendit

Situata e parë tregon tendencën në rritje. Pikat 1 dhe 2 ju ndihmojnë të vizatoni vijën e prirjes. Pika e tretë është se ku duhet të hapni një pozicion blerjeje.

Tendenca rënëse përfaqësohet në situatën e dytë. Po kështu, pikat numër 1 dhe 2 përdoren për të identifikuar një linjë trendi. Hapni një pozicion shitje kur qiri prek vijën në pikën e përshkruar si numër 3.

Për të konfirmuar pozicionin tuaj, kërkoni modele shtesë të shandanit si qiri i mbytur ose qiri i lig.

Strategjia e tërheqjes për tregti të gjata

Shihni grafikun e mostrës më poshtë. Ju mund të shihni rënien në grafik. Pra, çmimi po rritet dhe pas njëfarë kohe krijon një nivel më të ulët. Lidhni nivelet e ulëta dhe do të merrni një linjë trendi. Tani, prisni për tërheqjen në vijën e trendit. A e keni vënë re këtë shirit të fortë bullish (3)? Ky është një vend i përsosur për t'u larguar.

Si të përdorni linjat e trendit për të tregtuar tërheqjet në Quotex?
Shiriti i fortë bullish në vijën e trendit Vendosni humbjen e ndalimit poshtë shiritit të pinit që është formuar në vijën e trendit. Objektivi i fitimit në nivelin e lartë të mëparshëm. Sa më i lartë të jetë raporti shpërblim ndaj rrezikut, aq më mirë.

Si të përdorni linjat e trendit për të tregtuar tërheqjet në Quotex?
Një raport i lartë shpërblimi ndaj rrezikut është çelësi i suksesit.

Strategjia e tërheqjes për tregtitë e shkurtra

Për të hapur një tregti të shkurtër, duhet të prisni për trendin rënës. Kërkoni për të lartë, pastaj të ulët, pastaj të ulët të lartë. Duke lidhur majat, do të merrni vijën e trendit. Detyra juaj tani është të shikoni grafikun dhe të prisni për tërheqjen në linjë. Në shembullin tonë më poshtë, modeli i rrëshqitjes u shfaq në vijën e trendit. Këtu duhet të hapni një tregti të shkurtër.

Si të përdorni linjat e trendit për të tregtuar tërheqjet në Quotex?
Modeli bearish në vijën e trendit

Vendosni humbjen tuaj të ndalimit pikërisht mbi modelin që ka përfshirë. Merrni fitimin duhet të vendoset në nivelin e ulët të mëparshëm. Raporti shpërblim ndaj rrezikut është sërish mjaft i favorshëm.

Si të përdorni linjat e trendit për të tregtuar tërheqjet në Quotex?
Gjithmonë vlerësoni raportin e shpërblimit ndaj rrezikut përpara se të hyni në tregti

fjalët e fundit

Tregtimi i tërheqjeve me linjat e trendit është një strategji mjaft e thjeshtë. Mjafton të ndiqni disa hapa dhe do ta zotëroni atë brenda një kohe të shkurtër.

Së pari, vizatoni një vijë trendi që lidh nivelet e ulëta ose të larta në grafikun e çmimeve.

Pastaj prisni për tërheqjen në vijën e prirjes dhe gjithashtu në modelin e rrëmbyeshëm ose qiriun e lig.

Pastaj vendosni humbjen e ndalimit dhe merrni fitim. Vlerësoni shpërblimin kundrejt rrezikut. Ju dëshironi që ajo të jetë mjaft e gjatë.

Praktikoni përdorimin e tërheqjeve për strategjinë e linjës së trendit në llogarinë demo të Quotex. Kjo llogari është falas dhe e pajisur me para virtuale. Kjo ju lejon të provoni strategji të reja në një mjedis pa rrezik. Pasi të jeni të sigurt duke përdorur tërheqjet në tregti, shkoni te llogaria e drejtpërdrejtë dhe merrni fitime. Na tregoni në seksionin e komenteve më poshtë se si ju pëlqen strategjia e sotme.

Brokerat më të mirë

💱 400+ asete


© E drejta e autorit 2023 Platforma Tregtare

Crie uma conta demo com R$50.000 para treinar.

X
sq