Si të përdorni strategjinë e tregtimit të kthimit në Quotex?

Filloni » Si të përdorni strategjinë e tregtimit të kthimit në Quotex?

Përmbysjet janë një fakt i jetës në tregjet financiare. Çmimet gjithmonë ndryshojnë në një moment dhe do të kenë ndryshime të shumta rritëse dhe rënie me kalimin e kohës. Injorimi i rikthimeve mund të rezultojë në më shumë rrezik sesa pritej. Kur fillon një kthim, është e paqartë nëse është një kthim apo një tërheqje. Pasi të jetë e qartë se është një ndryshim, çmimi mund të ketë lëvizur tashmë një distancë të konsiderueshme, duke rezultuar në një humbje të konsiderueshme ose gërryerje të fitimit për tregtarin.

Parimi kryesor i strategjisë së kthimit është blerja në drejtim të çmimit. Është ideal për opsionet binare pasi tregtitë mund të bëhen në afate më të ulëta kohore dhe sinjale të shpeshta. Strategjia është ndërtuar mbi tre tregues të fuqishëm: Bollinger Bands, MACD dhe SMA. Të gjitha këto mjete mund t'i gjeni në terminalin Pocket Option.

Si të konfiguroni grafikun dhe treguesit?

Për të punuar me strategjinë e tregtimit të kthimit, aktivizoni një tabelë shandani dhe tregtoni asete shumë të paqëndrueshme si USD ose kriptomonedha.

Sa i përket cilësimeve të treguesit:

  • Përdorni parametrat e paracaktuar për MACD;
  • Përdorni periudhën 22 dhe devijimin 2 për brezat Bollinger;
  • Përdorni periudhën 10 për SMA.

Ekspertët këshillojnë një afat kohor prej 15 minutash për strategjinë e kthimit. Mund të filloni me të dhe ta ndryshoni më vonë.

Si të aplikoni strategjinë e tregtimit të kthimit?

Para së gjithash, duhet të prisni një lëvizje të fortë çmimesh: të gjithë qirinjtë do të jenë me të njëjtën ngjyrë. Prisni të formohen 4-5 prej këtyre qirinjve. Sigurisht, ju keni dy pyetje të rëndësishme: a do të vazhdojë trendi dhe kur mund të blini një opsion?

Tregtimi bëhet në arna pas kthimit të çmimeve. Për ta parë atë në grafik, kaloni nga periudha 15-minutëshe në periudhën 5-minutëshe. Sinjalet e rreme janë gjithashtu një realitet. Një ndryshim mund të ndodhë duke përdorur një tregues ose veprim çmimi, por çmimi rifillon menjëherë për të lëvizur përsëri në drejtimin e prirjes së mëparshme.
Si të përdorni Strategjinë e Tregtisë së Përmbysjes në Quotex?

Si të blini kontrata me strategjinë e tregtimit të kthimit?

Para së gjithash, vendosni terminalin tuaj të tregtimit dhe prisni lëvizjen e impulsit brenda 15 minutave. Sapo të shfaqen disa qirinj në tabelë, kaloni në një kornizë kohore më të vogël (5 minuta).

  • THIRRJE kur qirinjtë janë mbi brezat Bollinger në rritje. Çmimi u kthye nga MA (10) në drejtimin lart. Grafiku MACD është mbi nivelin zero;

Si të përdorni Strategjinë e Tregtisë së Përmbysjes në Quotex?

  • VENDOS kur qirinjtë janë poshtë brezave Bollinger që lëvizin poshtë. Çmimi u kthye nga MA (10) në drejtimin rënës. Grafiku MACD është nën nivelin zero.

Si të përdorni Strategjinë e Tregtisë së Përmbysjes në Quotex?
Periudha e skadimit është vendosur e barabartë me tre shirita në periudhën më të ulët.

Një ndryshim është një ndryshim prirje në çmimin e një aktivi. Një tërheqje është një kundërvënie brenda trendit, por nuk e ndryshon trendin. Një tendencë në rritje krijohet nga luhatjet më të larta dhe uljet më të larta. Tërheqjet krijojnë ulje më të larta. Prandaj, një ndryshim i trendit në rritje nuk ndodh derisa çmimi të arrijë një nivel më të ulët në harkun kohor që tregtari po shikon. Kthesat gjithmonë fillojnë si rikthime të mundshme. Cila do të përfundojë nuk dihet kur të fillojë. Tregtarët përpiqen të dalin nga pozicionet që janë në linjë me trendin përpara një ndryshimi, ose ata do të dalin sapo të shohin kthimin në progres.

Quotex u ofron tregtarëve një grup të plotë instrumentesh për të vendosur një strategji të suksesshme tregtare.

Brokerat më të mirë

💱 400+ asete


© E drejta e autorit 2023 Platforma Tregtare

Krijo një llogari demo me R$50,000 për t'u trajnuar.

X
sq