Si të tregtoni duke përdorur Veprimin e Çmimit në Kuoteks

Filloni » Si të tregtoni duke përdorur Veprimin e Çmimit në Kuoteks

Ka shumë mënyra të ndryshme tregtimi. Tregtarët mund të zgjedhin, ndër të tjera, të ndjekin trendin, të vëzhgojnë ngjyrat e qirinjve në grafik ose të përdorin Tregtinë e Veprimit të Çmimit.

Le të hedhim një vështrim më të afërt në këtë udhëzues të fundit. Ndërsa tregtimi i veprimit të çmimeve zakonisht lidhet me tregtimin e monedhës, ai mund të zbatohet me sukses në çdo treg tjetër.

Rishikimi i veprimit të çmimeve

Veprimi i Çmimit nuk është asgjë si një teknikë tregtare. Komponenti thelbësor i kësaj teknike është çmimi i aktivit. Tregtarët lexojnë grafikun dhe marrin një vendim bazuar kryesisht në çmimin aktual të aktivit. Ata janë të bindur se ky është informacioni më i vlefshëm që nevojitet për të bërë një transaksion. Ndonjëherë ata madje besojnë se kjo është e vetmja që nevojitet, ndaj nuk përdorin ndihmë shtesë nga treguesit.

Arsyeja e veprimit të çmimit

Avantazhi më i madh është se në tregtimin e Price Action nuk keni nevojë të komplikoni grafikun me tregues të shumtë. Thjesht duhet të përqendroheni në çmimin aktual.

Ata të përfshirë në Price Action pohojnë se tregjet janë të parashikueshme, nuk ka asgjë që nuk ekzistonte më parë. Historisë i pëlqen të përsëritet. Pra, çmimi do të luhatet brenda një farë mase. Duke marrë parasysh sa më sipër, tregtarët e Price Action mund të parashikojnë sjelljen e çmimit në një kohë të caktuar.

Prandaj, ata do të kërkojnë modele që përsëriten. Dhe ata duan t'i përgjigjen pyetjes për drejtimin e çmimit në një pikë të caktuar. Kur e bëjnë këtë, vendimi i tyre mund të jetë shumë i saktë.

Tregtimi i veprimit të çmimeve në Quotex

Tregtarët kanë preferencat e tyre për llojet e grafikëve. Unë mendoj se grafiku i shandanit është më transparenti, por grafiku me shtylla do të bëjë gjithashtu. Të dyja përmbajnë të njëjtin informacion çmimi që nevojitet për të tregtuar me sukses. Ju do të dalloni çmimin e hapur, të lartë, të ulët dhe të mbyllur për një hark kohor të caktuar.

Si të tregtoni duke përdorur Veprimin e Çmimit në Kuoteks
Grafiku me shtylla dhe grafiku i shandanit përmbajnë të njëjtat të dhëna çmimi (OHLC)

Siç e përmenda tashmë, tregtarët e Price Action nuk u pëlqejnë treguesit shtesë. Arsyeja për këtë është kryesisht vonesa e treguesve. Megjithatë, linjat e mbështetjes dhe rezistencës mund të jenë të dëshirueshme.

Dhe kjo sepse sjellja e çmimit është zakonisht e parashikueshme pas momentit të prekjes së nivelit të mbështetjes/rezistencës. Këtu është një shembull se si tregtari i Price Action mund të lexojë grafikun. Ne kemi një linjë ndihmëse këtu. Ju mund të shihni se si çmimi i mirë reagon me këtë nivel. Numri 1 është një shirit bullish. Është një sinjal i qartë për të hyrë në një pozicion të gjatë (blerje). Numri 2 është një model bullish shandani. Është gjithashtu një sinjal për të blerë GBPUSD. Bëhet fjalë për leximin e sjelljes së çmimeve, identifikimin e niveleve kryesore të mbështetjes dhe rezistencës dhe të dish se si të reagosh ndaj modeleve të përsëritura të çmimeve si formacionet e shandanit.

Si të tregtoni duke përdorur Veprimin e Çmimit në Kuoteks
Tregtarët e Price Action janë të fokusuar në sjelljen e çmimeve në nivelet kryesore të çmimeve

Çfarë nevojitet për tregtimin efektiv të Veprimit të Çmimit në Quotex?

Para së gjithash, duhet të mësoni për grafikët e çmimeve. Do t'ju duhet të njiheni me lloje të ndryshme grafiku dhe sinjale që mund të lexoni prej tyre.

Më pas, duhet të zhvilloni një aftësi për të dalluar modelet e çmimeve. Kjo do të thotë që ju gjithashtu duhet të zotëroni linjat e mbështetjes dhe rezistencës së vizatimit.

Me kalimin e kohës, do të keni një ndërgjegjësim më intuitiv se si sillen çmimet kur arrijnë pika të caktuara trendi. Do të jeni më të sigurt në vizatimin e linjave të trendit dhe njohjen e tendencave në përgjithësi. Do të shihni që nivelet që më parë ishin rezistente ndaj lëvizjeve të çmimeve bëhen mbështetje pasi janë thyer.

Si të tregtoni duke përdorur Veprimin e Çmimit në Kuoteks
Analizimi i niveleve të rezistencës së mbështetjes horizontale dhe linjave dinamike të trendit

Analiza e sekuencave të sipërme dhe të poshtme jep informacion shtesë rreth strukturës së trendit. Kjo i ndihmon tregtarët e Price Action të identifikojnë kur tregu po ndryshon drejtim.

Si të tregtoni duke përdorur Veprimin e Çmimit në Kuoteks
Përdorimi i afateve më të larta kohore për të identifikuar nivelet kryesore

Ju mund të përdorni veprimin e çmimit në çdo kornizë kohore. Përdorni diapazon më të lartë për të parë të ashtuquajturën pamje të madhe me nivelet kryesore dhe më të rëndësishme të çmimeve. Më pas mund të përdorni një kornizë kohore më të shkurtër për të identifikuar pikat e sakta të hyrjes së pozicionit.

Si të tregtoni duke përdorur Veprimin e Çmimit në Kuoteks
Përdorimi i veprimit të çmimit ju jep një kuptim më të mirë të lëvizjeve të çmimeve

Dhe e vetmja gjë që mbetet për të bërë është të tregtoni dhe kontrolloni Veprimin e Çmimit për veten tuaj. Sidoqoftë, duhet të jeni të kujdesshëm nëse përdorni para të vërteta. Edhe pse është një strategji e besueshme dhe e dobishme, Price Action Trading nuk është pa rrezik. Jini gjithmonë të përgatitur për të përballuar humbjet.

Na tregoni si e gjeni. Më poshtë është seksioni i komenteve.

Brokerat më të mirë

💱 400+ asete


© E drejta e autorit 2023 Platforma Tregtare

Krijo një llogari demo me R$50,000 për t'u trajnuar.

X
sq