Si të tregtoni kuti çmimesh drejtkëndëshe në Quotex

Filloni » Si të tregtoni kuti çmimesh drejtkëndëshe në Quotex

Modeli drejtkëndor i çmimit bazohet në aftësinë shumë të rëndësishme për të identifikuar mbështetjen dhe rezistencën. Mund të sigurojë kthime të qëndrueshme në një dritare të vogël tregtimi. Ky udhëzues synon t'ju tregojë se si ta njihni modelin dhe si ta zbatoni atë saktë kur tregtoni në Quotex.

Si të njohim modelin drejtkëndor të çmimit

Le të flasim për një moment për diapazonin e tregut. Çmimet shkojnë deri në një pikë të caktuar vetëm për të rënë në një pikë tjetër specifike. Një çmim më i lartë krijon një nivel rezistence dhe një çmim më i ulët siguron mbështetje. Ata janë mjaft të fortë sa që sapo çmimi t'i godasë, ai thjesht të kthehet pa thyer një rezistencë ose mbështetje.

Mbështetja dhe rezistenca krijohen duke shtuar linja paralele me njëra-tjetrën. Linja e mbështetjes do të krijohet duke bashkuar të paktën dy fonde. Linja e rezistencës do të lidhë të paktën dy maja. Hidhini një sy grafikut DAX 30-minutësh më poshtë.

Si të tregtoni kuti çmimesh drejtkëndëshe në Quotex
Rezistencë dhe mbështetje në grafikun 30-minutësh DAX

Modeli drejtkëndësh është i dukshëm kur trendit po i vjen fundi. Kjo sugjeron një ndryshim në drejtimin e trendit.

Prandaj, koha kur mund të identifikoni konsolidimin e çmimeve do të jetë në krye të një tendence rritëse ose në fund të një tendence rënëse. Dhe ajo që po thotë është se lëvizja e drejtimit ka përfunduar dhe tendenca është gati për t'u kthyer. Në këtë kohë, çmimet nuk tejkalojnë ose bien nën një nivel të caktuar.

Çfarë duhet të bëni kur shfaqet modeli drejtkëndor i çmimit

Në shumicën e rasteve, është e lehtë të njihet modeli i kutive të çmimeve pasi të jetë zhvilluar. Por mos u shqetësoni. Ju ende mund të fitoni disa fitime për të marrë përpara se të fillojë trendi i ri.

Hapi i parë që duhet të bëni është të vizatoni linjat e mbështetjes/rezistencës. Pra, mbani një sy për rastet kur çmimi arrin linjat. Kur është linja mbështetëse, duhet të hapni një pozicion blerjeje. Në rast se prekni vijën e rezistencës, hapni një pozicion shitje.

Ne rekomandojmë përdorimin e grafikut të madh të afatit kohor kur tregtoni tregtime afatshkurtra. Nëse, për shembull, grafiku me të cilin po tregtoni është një grafik 30-minutësh, hapni tregtitë 5-minutëshe. Pra, mund të jeni i sigurt se çmimi do të qëndrojë brenda drejtkëndëshit dhe nuk do të rikuperohet përpara skadimit të tregtisë.

Si të tregtoni kuti çmimesh drejtkëndëshe në Quotex
Vendet ku duhet të kërkoni për hyrje nga një periudhë më e shkurtër kohore (5 m)

Çfarë duhet të bëni kur çmimi thyen nivelin e mbështetjes ose rezistencës

Duhet të përgatiteni për momentin kur çmimi do të thyejë nivelin e mbështetjes ose rezistencës. Do të ndodhë, herët a vonë. Shikoni drejtimin që po shkon çmimi pas shpërthimit dhe tregtoni në përputhje me rrethanat.

Nëse çmimi thyen nivelin e rezistencës, si në grafikun tonë shembullor më poshtë, ju duhet të vendosni një pozicion të gjatë ndërsa tendenca në rritje po zhvillohet.

Ju mund të lexoni më shumë rreth tregtimit pas pushimit të çmimit në udhëzuesin tonë.

Si të tregtoni kuti çmimesh drejtkëndëshe në Quotex
Kur çmimi e thyen barrierën

Modeli i kutive të çmimeve zgjat për një kohë dhe gjatë kësaj periudhe çmimi shkon lart e poshtë brenda një diapazoni të caktuar. Dhe së fundi, kur momenti i çmimit është mjaft i fortë, ai thyen barrierën. Ju mund të vini re disa shenja se kjo do të ndodhë. Qirinjtë, për shembull, janë më të gjatë dhe me të njëjtën ngjyrë. Kështu, ju keni të drejtë të prisni që tregu të vazhdojë të lëvizë në drejtimin e shpërthimit.

Dhe merrni parasysh të gjitha sa më sipër, ju mund të hyni në tregti sipas një tendence në zhvillim.

Tani që e dini modelin drejtkëndor të çmimit, mund të filloni ta përdorni. Praktikoni në një llogari demo falas dhe më pas kaloni në llogarinë tuaj reale të Quotex. Megjithatë, kini gjithmonë kujdes që kjo strategji të mos jetë një formulë magjike për sukses. Me shumë mundësi do të përballeni me humbje pasi nuk mund ta eliminoni kurrë plotësisht rrezikun kur merreni me tregun financiar.

Ndani me ne përvojën tuaj.

Brokerat më të mirë

💱 400+ asete


© E drejta e autorit 2023 Platforma Tregtare

Crie uma conta demo com R$50.000 para treinar.

X
sq