Si të dalloni një prirje në Quotex

Filloni » Si të dalloni një prirje në Quotex

Kohët e fundit, kam publikuar një artikull mbi tregtimin me sinjalet e nivelit të tendencës së bashku me RSI dhe nivelin e mbështetjes/rezistencës. Dhe më pas mora një pyetje nga lexuesit e mi "Si të dalloj një trend?"

Kjo është në fakt një pyetje shumë e mirë. Për ata që tregtojnë për shumë vite, përgjigja do të jetë shumë e thjeshtë. Ata do të shikojnë grafikun dhe do ta dinë. Por për ata që janë në fillim të aventurës komerciale, mund të jetë më e vështirë.

Vendosa të adresoj nevojat e lexuesve të mi dhe të shkruaj këtë artikull specifik mbi identifikimin e tendencave.

Relativiteti i trendit

Mënyra më e thjeshtë për të përshkruar një prirje është të thuash se një tendencë në rritje është kur çmimet mbajnë nivele më të larta dhe ulje më të larta. Tendenca rënëse është formuar nga nivelet më të larta dhe më të ulëta.

Megjithatë, tendencat nuk janë uniforme. Periudhat e konsolidimit të çmimeve ndodhin mjaft shpesh. Gjatë kësaj kohe, do të gjeni ngritje dhe ulje më të ulëta në trendin rritës dhe të kundërtën në trendin rënës.

Çmimi do të luhatet midis të ashtuquajturave nivele të mbështetjes dhe rezistencës.

Gjëja tjetër është se lehtësia e njohjes së trendit varet nga koha e qiririt që zgjidhni. Çdo gjë duket pak më ndryshe kur shikoni grafikët e shandanit me interval 5-minutësh ose 10-minutësh. Ka dy tabela më poshtë që unë dua që ju t'i shikoni.

Si të dalloni një prirje në Quotex
Linja e trendit në grafikun AUDUSD 5m
Si të dalloni një prirje në Quotex
Linja e trendit në grafikun AUDUSD 10m

Mund të shihni qartë se leximi i grafikut me një gamë më të lartë është thjesht më i thjeshtë. Trendi është më mirë të identifikohet, zonat e konsolidimit të çmimeve janë më të ngushta. Ju gjithashtu mund të vini re se çmimi po i afrohet vijës së trendit pas konsolidimit.

2 Metodat e Tregtimit duke përdorur Trendin në Kuoteks

Gjëja e parë është të dini se si të identifikoni trendin. Pasi të jeni njohur me të, është koha ta përdorni për të gjetur një mundësi të mirë tregtimi. Këtu do të ndaj me ju disa këshilla. Ju lutemi mos harroni të tregtoni gjithmonë së bashku me trendin.

Tregtoni me thyerje

Në trendin rënës më poshtë, janë tërhequr linjat mbështetëse. Ju mund të shihni ndonjëherë se çmimi i godet ata. Por pika e hyrjes së tij është kur qiriri i parë i rënies thyen nivelin e mbështetjes.
Si të dalloni një prirje në Quotex

Tregtoni kur çmimi të rikuperohet

Ka përsëri një trend në rënie në grafikun shembullor më poshtë. Ka një vijë trendi dhe një vijë rezistence të tërhequr. Kur çmimi arrin pikën e kryqëzimit, ai menjëherë bie më tej. Ky është konfirmim se çmimi do të vazhdojë të bjerë dhe një kohë e mirë për të bërë një transaksion shitje.

Si të dalloni një prirje në Quotex

Disa shembuj të tjerë. Shikoni grafikun më poshtë.

Si të dalloni një prirje në Quotex
Numri 1. Në këtë pikë, është një trend i sapo zhvilluar. Pas thyerjes së vijës së rezistencës, çmimi kthehet në nivelin e mëparshëm, i cili tani mund të veprojë si mbështetje. Pas qiririt të parë bullish, ne kemi këtu një nivel të mirë të mbështetjes së testit pinbar dhe linjë trendi në të njëjtën kohë. Ky është një grup i mrekullueshëm për t'u përdorur për një kohë të gjatë.
Në pikën numër 2, qiri bullish prek vijën e trendit, duke dhënë një sinjal se tendenca e fortë rritëse do të vazhdojë. Dhe përsëri prek nivelin e mbështetjes. Një kohë e mirë për të hyrë në një pozicion blerjeje.

Përmbledhje

Identifikimi i tendencave është pak art i përzier me shkencën. Unë rekomandoj përdorimin e diapazoneve më të gjata të shandanit dhe gjithashtu tabela më të gjata, nga 3 orë në 1 ditë. Kështu, do të jetë më e lehtë të dallosh një prirje.

Si të dalloni një prirje në Quotex

Për të vizatuar një vijë trendi, bashkoni nivelet e larta-të ulëta në rast të një tendence rritëse dhe ato të ulëta-lartave sa herë që vini re një tendencë rënëse.

Hapi tjetër është të identifikoni nivelin e mbështetjes/rezistencës dhe të shikoni çmimin. Kur thyeni një nga nivelet, mund të parashikoni që trendi do të vazhdojë në të njëjtin drejtim. Kjo është arsyeja pse ju duhet të vendosni një pozicion në këtë kohë, sipas rrjedhës së trendit.

Shikoni udhëzuesin tonë mbi strategjinë e sinjalit të nivelit të tendencës për të thelluar kuptimin tuaj të tregtimit të tendencave.

Shpresoj se tani i jam përgjigjur pyetjes së lexuesve të mi se si ta identifikojmë trendin në Quotex. Me të gjitha mënyrat, por njohuritë në praktikë. Sidoqoftë, jini gjithmonë të kujdesshëm me rrezikun. Asnjë strategji nuk është plotësisht pa rrezik, dhe ju duhet të përdorni ndonjë prej tyre vetëm pas shqyrtimit dhe praktikës së kujdesshme.

Na trego si shkoi. Përdorni seksionin e komenteve më poshtë.

Brokerat më të mirë

💱 400+ asete


© E drejta e autorit 2023 Platforma Tregtare

Krijo një llogari demo me R$50,000 për t'u trajnuar.

X
sq